Folytatódik a Polyuniverzum az Iskolai Oktatásban nemzetközi Erasmus+ projekt! Egy kis kombinatorika a Poliuniverzummal Finnországból

2018 őszén is tovább folytatódik az ÉlményMűhely finnországi koordinációjával megvalósuló Poliuniverzum Erasmus+ projekt. A finnországi Jyväskylä Viitaniemi iskolájának matematika és művészet tanárai összefogtak, hogy közösen tervezzék meg a kombinatorika téma bevezetését az iskola 9-es tanulóinak. 

Merja Sinnemäki (matematika, fizika, kémia és angol tanár) és Leena Kuorikoski (művészet tanár) a kombinatorikába bevezető gyakorlatokat kerestek. Arra jutottak, a Poliuniverzum eszköz ezen a téren is számos lehetőséget rejthet. Mint az alábbi képek tanúskodnak róla, sikeresek voltak! Merja tapasztalatai szerint egyszerre több célt is elértek: “bepillanthattunk a matematikai játékok világába, fejleszthettük a geometriai készségeket, tanultunk és remekül szórakoztunk.”

Merja a Poliuniverzum eszköz kombinatorikai lehetőségeiről szóló blog-bejegyzést is felhasználta az órán, amely az alábbi linken érhető el: 

Mathematics: Set-up and combination possibilities of the Poly-Universe Game Family

Legközelebb művészeti órát tartanak együtt a poliunvierzum segítségével, mégpedig Leena vezetésével. Tudósításunkat folytatjuk! 

Köszönjük a fotókat, beszámolót és az alábbi kedves videót Merjának, Leenának és a diákoknak!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Blue Captcha Image
Refresh

*

Top